Zo richt je een meisjeskamer in

Ben jij de trotse ouder van een mooie dochter? Dan kan je vast niet wachten om haar kamer in te richten. Tegenwoordig kun je heel veel kanten op met een meidenkamer. Het hoeft echt niet allemaal roze te zijn, maar dat mag natuurlijk wel. Lees hier hoe je een meisjeskamer inricht!

Kleurenpalet

Ga je een meidenkamer inrichten, dan is het handig om met het kleurenpalet te beginnen. Wil je een op en top roze meisjeskamer? Of ga je juist voor wat neutralere kleuren? Alles kan! Zorg er wel voor dat de kleuren elkaar complementeren. Het is ook belangrijk om een balans in je kleurenpalet te vinden. Dit kan bijvoorbeeld door de 60-30-10-regel te gebruiken. Deze regel is supersimpel en in elke ruimte te gebruiken. Je werkt hierbij met een primaire, secundaire en accentkleur. De primaire kleur laat je in 60% van de kamer terugkomen, de secundaire kleur in 30% van de kamer en de accentkleur in 10% van de kamer. Verf bijvoorbeeld de muren in de primaire kleur, kies voor meubels of grote accessoires in de secundaire kleur en laat de accentkleur in kleine items terugkomen. Zo krijg je een keurrijk geheel waar toch balans in te vinden is.

Meubels

Heb je een kleurenpalet gekozen, dan is het tijd om hier meubels bij te zoeken. Er zijn natuurlijk een aantal onmisbare meubels, zoals een bed, een kast en raamdecoratie. Verder is het belangrijk hoe groot de ruimte is en welke meubels jouw kleine meid nodig heeft. Houd ze heel erg van kleuren of knutselen dan is een tafeltje met een stoel bijvoorbeeld handig om in de kamer te zetten. Is jouw dochter een keukenprinses in de dop, dan wil je misschien een speelkeukentje neerzetten. Let er wel op dat alles kindvriendelijk is. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal kindergordijn en kindermeubels die goed zijn voor de houding en bewegingen van kinderen.

Accessoires

Tot slot zijn accessoires natuurlijk onmisbaar. Zorg dat de accessoires bij het kleurenpalet en de meubels passen om er een mooi geheel van te maken. De accessoires kun je ook binnen een bepaald thema kopen. Denk bijvoorbeeld aan de thema’s prinsessen, dieren of de ruimte. Let er wel op dat je de kinderkamer niet helemaal volstopt met prullaria, want dat maakt de kamer heel druk. Je dochter kan dan misschien minder goed tot rust komen in de kamer.

Gerelateerde berichten in thema

Ook leuk om te lezen