Boerderijtuin inrichten

0
437

Vaak beschikken boerderijen over een grote tuin. Een grote tuin is natuurlijk een echte luxe, maar het inrichten ervan kan een grote uitdaging zijn. Het moet sfeervol zijn en functioneel. Vaak zijn boerderijtuinen landelijk, maar je kan er ook voor kiezen om dit modern te doen. Ook een mix van landelijk en modern kan erg mooi zijn! Een boerderijtuin kenmerkt zich door een stijlvolle en eenvoudige inrichting

Ruimtelijk en open

Doordat de boerderijtuin vaak grote hoeveelheden grond om zich heen heeft liggen, leent hij zich goed aan de omliggende natuur en ruimte. Door met grote zichtlijnen te werken lijkt het alsof de tuin nog meer diepte krijgt en de tuin naadloos overgaat in het omliggende landschap.

Beplanting

Wat is een tuin zonder beplanting? Niets! En vooral in een boerderijtuin zijn planten onmisbaar. Er wordt vaak gebruik gemaakt van vaste planten en bloemen. Denk hierbij aan pioenroos, salvia, boeren jasmijn, vrouwenmantel en een sering of vlinderstruik.  

Ook bomen zijn geliefd in een boerderijtuin. Soms is er ook een boomgaard met fruitbomen.  

Fruitbomen zijn erg geliefd, deze zorgen gelijk voor een landelijke sfeer. 

Een bloemen pluktuin in eigen tuin, hoe leuk en mooi is dat!  Het is mooi om al die kleuren bij elkaar te zien, het is gunstig voor insecten en het geeft een vrolijk en natuurlijke sfeer aan jou tuin.  Ook een groot stuk gazon is onmisbaar. En een beukenhaag als afscheiding.

Grotere waterpartijen

Water in de tuin en een bron van leven en heeft ook zeker een bepaalde aantrekkingskracht. Het geeft een gevoel van vrijheid en levendigheid. Er zijn daarom steeds meer mensen die iets met water in hun tuin hebben, dit kan een kleine fontein zijn of een hele grote fontein, of een vijver en misschien een zwembad. 

Terras(sen) bij de boerderij

Bij het betegelen van een boerderijtuin zijn bakstenen erg populair. Vaak wordt er ook gekozen om bij een terras grotere betontegels te kiezen met de omranding van bakstenen. Dit geeft een prachtig geheel waardoor je het toch een landelijke uitstraling geeft. 

Ga je voor 1 terras of kies je voor meerdere terrassen. Een terras waar je heerlijk buiten kunt eten, dit is fijn op een plek die het dichtste bij de keuken zit en waar je niet te veel zon hebt. Een prachtige teak houten tuintafel met gevlochten tuinstoelen die lekker zitten past helemaal in het plaatje. 

Een plek waar je heerlijk kunt loungen kan gerust op een andere plek in de tuin waar je ook meer zon hebt, met een parasol kan je dan weer makkelijk schaduw creëren. Ook zijn er prachtig gevlochten loungesets van Tuinmeubelshop waar je het eetset weer in terug kan laten komen.  Bekijk hier het aanbod tuinsets wat perfect zou matchen bij een boerderijtuin.

Vaak zie je in boerderijtuinen ook dat er meerdere zitplekjes zijn, bijvoorbeeld bij een vuurkorf, of ergens een tuinbankje met een mooi uitzicht. Of een overkapping of veranda. Als je boer bent en thuis werkt, is het fijn als je werk en privé toch gescheiden kan houden. Je hebt dan vaak een druk leven, en wat is dan fijner als je een tuin hebt waar je je eventjes in terug kan trekken.