Een afvalcontainer huren: dat ruimt lekker op!

Ken je dat? Dat er na een dag spelen in de speeltuin overal afval ligt? En dat jij, als vrijwilliger van diezelfde speeltuin, voor je naar huis gaat eerst de boel nog eens aan kant moet zien te krijgen? Dit klinkt als een verzonnen probleem, maar steeds meer speeltuinen zijn in handen van verenigingen en stichtingen en niet meer van de gemeente. En dus wordt er niets meer, gemeentelijk, geregeld om het afval op te ruimen. Je kunt als vereniging of stichting een afvalcontainer huren voor al het restafval dat anders door de speeltuin of over de speelweide gaat zwerven.

Een afvalcontainer huren met de vereniging is een goed idee

Ben jij vrijwilliger bij de lokale voetbalvereniging en hebben jullie, net als bijna alle andere verenigingen bosjes tussen de verschillende voetbalvelden staan? Dan zullen die bosjes in ieder geval één keer per jaar gesnoeid moeten worden. Maar wat doe je met het snoeiafval? Ook voor snoeiafval kun je een afvalcontainer huren. Zo zorg je dat het terrein netjes blijft en dat er geen takken en blaadjes op het speelveld terechtkomen. Ook voor de kantine is een afvalcontainer huren een goed idee. Je leegt dan gemakkelijk alle prullenbakken op één centrale plaats en zo is het al snel weer netjes.

Wanneer moet je op zoek naar een eigen afvalcontainer?

In veruit de meeste gemeenten is de afvaldienst centraal geregeld voor particulieren. Zij hebben hun eigen rolcontainers op het erf staan of ze maken gebruik van een containerpark. Zij hoeven er dus alleen maar voor te zorgen dat de bak op tijd aan de weg wordt gezet en weer wordt binnengehaald. Maar dat is voor ondernemers wel anders. Zij moeten zelf zorgen dat ze van hun afval afkomen. Werk je op een papierloos kantoor, dan heb je dus genoeg aan een afvalcontainer voor restafval. Maar het kan ook zomaar zijn dat jouw bedrijf meerdere afvalstromen produceert en je dus meerdere containers nodig hebt.

Waar regel ik een afvalcontainer voor mijn bedrijf?

Je kunt contact opnemen met de gemeentelijke inzamelingsdienst om meegenomen te worden in de ronde. Maar dat is absoluut niet goedkoop. Je kunt beter even verder kijken en een bedrijf vinden dat gespecialiseerd is in het ophalen van bedrijfsafval. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Klik maar eens op de link bovenin dit artikel. Je zult zien dat de kosten voor het huren van een afvalcontainer reuze meevallen. Ook wordt de container gewoon volgens afspraak geleegd. 

Gerelateerde berichten in thema

Ook leuk om te lezen