Examentraining voor je kind regelen: hoe doe je dit?

0
1905

Examentraining is iets wat mij betreft elk kind recht op heeft. Dit komt omdat ik zelf met mijn kind het veelal heb meegemaakt dat dit zin kan hebben. Ik heb dit zelfs bijna experimenteel weten vast te stellen. Het is namelijk zo dat mijn kind een keer probeerde om zijn HAVO diploma te halen met en zonder examentraining. Niet verassend ging het de eerste keer niet zo goed als de tweede keer met examentraining. Een wijze les die ik als ouder heb geleerd dus en graag wil doorgeven aan andere ouders die misschien hier nog aan twijfelen. In dit artikel lees je alles over hoe ik tot mijn conclusie ben gekomen over extra training voor examens en waar je de beste training kan krijgen. Veel leesplezier dus!

 

Het begint allemaal bij een gedegen onderzoek

Het klinkt misschien een klein beetje overdreven maar het is belangrijk om een klein beetje onderzoek te doen in de prestaties van je kind. Als je dit namelijk doet zal je op termijn grote winsten hiermee behalen. Je kan bijvoorbeeld de cijferlijsten vergelijken met de voorgaande jaren. Ook kan je op vaste momenten een soort evaluatie inplannen met je kind over de prestaties. Dit hoeft in totaal niet meer dan een paar uurtjes te duren per jaar van extra aandacht. Als je op deze manier kijkt naar de prestaties van je kind zal je snel te weten komen wat er mogelijk is. Het voordeel van deze aanpak is dus ook dat je behalve potentie ook terreinen kan onderzoeken waar je kind minder goed in is. Mijn kind was bijvoorbeeld vrij slecht in talen. Dit is een bekend probleem want ik was vroeger ook slecht in talen. Hierin kun je dus als advies geven dat je kind beter geen talen in het vakkenpakket kan nemen. Op deze manier zorg je ervoor dat het schooljaar enigszins behapbaar blijft voor je kind.

 

Waar kan je de beste examentraining regelen?

Het belangrijkste wat je moet weten als je opzoek gaat naar examentraining is dat het in de buurt moet zijn. Het moet niet zo zijn dat je elke keer uren in de auto moet zitten. Op deze manier filteren zorgt er ook meteen voor dat je zoekcriteria een stuk kleiner is. In dit criteria kan je vervolgens goed zoeken naar de beste aanbieder. De beste aanbieder is vaak de aanbieder met de meeste positieve recensies.