Overhemden

Een goed overhemd hoort in elke kast van een man wel te hangen. Of dit nou voor je werk is, voor kerst of voor in het dagelijks leven. De voorkeur voor mannen overhemden is per persoon verschillend. De een houdt het bij basic zwart of wit. En de ander gaat voor gave printjes en kleuren. Wanneer je voor je werk overhemden moet dragen zal dit vaak in de kleuren donkerblauw, blauw, grijs en zwart zijn. Dit komt omdat dit zakelijke kleuren zijn die bijna iedereen wel staan. Rondom de kerst periode dragen ook veel mannen overhemden. Een leuk rood of paars strikje erbij en je kerstlook is helemaal af. Wanneer mannen overhemden dragen in hun vrije tijd zien we dat ze steeds vaker met de kleuren variëren. Een leuke gekleurde stippen overhemd of een overhemd met een leuk zomers printje. Je kan het zo gek niet bedenken.

Soorten overhemden

De pasvorm van een overhemd kan je look maken of breken. Een overhemd mag niet te los zitten, maar zeker ook niet te strak. Dit vind je precies terug in de regular fit, de meest gedragen fit voor heren. Het overhemd zit nonchalant over het lichaam. Heb je een bredere bouw, een gezellig buikje of houd je gewoon van een losse pasvorm? Ga dan voor de comfort fit. Deze fit zorgt voor een ongetailleerde pasvorm en valt wijd over het bovenlichaam. Ben je juist wel meer van de strakke overhemden? Kies dan voor een slim fit. Voor atletisch gebouwde heren die hun spieren willen accentueren bestaat er ook de extra slim fit. De meeste overhemden zijn gemaakt van katoen. Maar voor in de zomer vind je ook veel linnen overhemden, dit is een wat luchtigere stof die goed ademt.

Merken overhemden

Als je dan eenmaal een overhemd wilt gaan kopen dan is nog de vraag waar je dat gaat kopen. Tegenwoordig hoef je niet eens meer naar de winkel voor een overhemd want er zijn talloze online webshops waar je mooie overhemden kunt scoren. Een voorbeeld daar van is Eterna overhemden. Dit merk heeft veel verschillende overhemden. Van korte mouwen tot lange mouwen. Ook zijn deze overhemden gemaakt van strijkvrij katoen waardoor strijken dus niet meer nodig is! Een ander bekend overhemden merk is Suitsupply. Merk verkoopt verschillende overhemden, pakken, polo’s en nette jassen. Voor een complete outfit zit je dus goed bij dit merk. Ook werkt dit merk met customizations. Dit betekent dat ze binnen een paar dagen een pak of overhemd helemaal speciaal voor jou op maat kunnen maken.

Gerelateerde berichten in thema

Ook leuk om te lezen